44 MILIJUNA KUNA ZA SUFINANCIRANJE KUPNJE ELEKTRIČNIH VOZILA

Tekst: R. F.

Foto: HEP

S ciljem poticanja čistijeg transporta u Hrvatskoj i smanjenja onečišćenja zraka, 2014. godine je pokrenut projekt Vozimo ekonomično, kroz koji se građanima i tvrkama dodjeljuju bespovratna sredstva za kupnju energetski učinkovitijih vozila. Od 2014. do 2019. godine je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 109,5 milijuna kuna sufinancirao nabavu 3681 energetski učinkovitijeg vozila.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2020. je godine osigurao 44 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila i to – 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe. Javni poziv za pravne osobe objavljen je 30. lipnja 2020. godine, a sa zaprimanjem prijava je započeo 7. srpnja, a za građane je objavljen 2. srpnja 2020. godine, a sa zaprimanjem prijava se započinje 13. srpnja 2020.

Dodjeljivat će se do 40 posto bespovratnih sredstava za kupnju vozila koje u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nije bilo registrirano. Vozilo može biti kupljeno u Hrvatskoj, Europi ili svijetu, međutim treba biti registrirano u Hrvatskoj.

Da bi se uspješno prijavili za sufinanciranje, koje će ove godine biti isključivo elektronskim putem, građani i pravne osobe trebaju izraditi svoj korisnički račun u sustavu za e-prijavu na javne pozive Fonda . Nakon aktiviranja korisničkog računa, u sustavu za e-prijavu mogu se unositi podatci u online prijavni obrazac te učitati pripadajuća dokumentacija. Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon