KNJIŽEVNI FESTIVAL U ZELINI

Knjizevni_festival_sajam_knjige_foto.JPG

Tekst: B. Dobrijevic

Foto: HINA

Ovog ljeta i Prigorje, ponaosob Zelina i Blaževdol, upisuju se u itinerer važnih i bogatih kulturnih i književnih događaja u Hrvatskoj i šire. U organizaciji POU Sv. Ivan Zelina, Gornjogradskog književnog festivala, blaževdolskog vatrogansnog društva, Grada Zeline i knonjičkog kluba održava se dvodnevni književni festival koji okuplja brojne pisce iz zemlje i susjedstva.

Festival će u petak, 22. lipnja 2018. u 17 sati u Dvorani Kraluš u Zelini otvoriti predsjednik Hrvatskog društva pisaca Zoran Ferić, a u dvodnevnom programu nastupiti će brojna poznata imena: Nenad Popović, Slađana Bukovac, Pero Kvesić, Milko Valent, Dušan Varićak, Sead Begović, Nemanja Rotar, Dino Porović, Iztok Osojnik, Fikret Daupović, Drago Štambuk, i dr.

Zanimljivo je da je zelinski književni festival prvi u nizu od četiri festivala koji čine jedinstvenu cjelinu zamišljenu kao književnost odnosno njezino predstavljanje u četiri godišnja doba. Tako će se na jesen isti festival održati u Sarajevu, na zimu u Pančevu, a u proljeće u Sloveniji. Naglasak koji nastoje dati pisci je u tome da su dijalog i razumijevanje potpuno prirodni, baš kao i sama smjena godišnjih doba.

Program festivala odvijat će se u petak, 22. lipnja, u Dvorani Kraluš u Sv. Ivanu Zelini i Vinotočju Hrupec, a u subotu 23. lipnja,u Vatrogasnom domu DVD Blaževdol u Blaževdolu. Istom prigodom tiskan je i zbornik festivala pod naslovom ”Čokod kod Oberona” koji objedinjuje priloge učesnika. Cijeli događaj ponajprije pokazuje kako književnost i kultura mogu značajno pridonijeti zajednici i otvoriti poglede i mogućnosti koje bi inače ostale nezapažene.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon