NAJSTARIJI URED ZA LJUDSKA PRAVA U RH ORGANIZIRA SKUP PODRŠKE UKRAJINI

Tekst: Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO), najavio je da će se u subotu, 5. ožujka 2022. na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održati skup podrške Ukrajini i ukrajinskome narodu zbog ruske agresije.

Odluci za održavanje skupa podrške Ukrajini i Ukrajincima u Zagrebu prethodila je zajednička sjednica koju su održali predstavnici HHO-a, zatim zagrebačke ukrajinske zajednice te treći tajnik, odnosno ataše za kulturu Veleposlanstva Ukrajine u RH, Ruslan Yegorov.

HHO je obavijest o održavanju skupa podrške Ukrajini i ukrajinskome narodu uputio u Vladu, zatim Hrvatskom saboru i Gradu Zagrebu. Osim obavijesti, HHO je od Grada Zagreba zatražio razglas i binu za nesmetano održavanje skupa koji bi trebao započeti točno u podne.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je u prosincu 2021. godine za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske te izgradnji i napretku hrvatske države, Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom Ivana Zvonimira Čička i druge sudionike Hrvatskog proljeća.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon