20 GODINA TRANSPARENCY INTERNATIONAL HRVATSKA

Tekst: Panopticum/TIH

Foto: S. H.

Transparency International Hrvatska (TIH) proslavio je 7. lipnja 2020. punih 20 godina od osinvanja. Borba protiv korupcije je najveći hrvatski problem, a predanost njenom suzbijanju u nepristranom, stručnom i odgovornom zagovaranju put kojim ćemo se voditi u daljnjem radu.  Iza TIH-a je dvadesetak godina neprekidnog rada, a mnogi pojedinci doprinjeli su otvaranju nekih važnih tema, afera i preventivnih alata.

Kako navode iz TIH-a, ponosni su na otkrivanje nekih manje poznatih činjenica o djelovanju njemačke udruge Transparency International iz Berlina u mnogim državama, a posebno u onima koje su relativno mlade demokracije s nedovršenim konsolidacijskim procesima poput Republike Hrvatske.

Osim toga, rješenjem Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo (DZIV) Transparency International više ne može štiti djelatnosti koje je zaštito kao intelektualno vlasništvo na području Republike Hrvatske, jer su to ona područja za koja u suverenim državama postoje neovisna tijela javne vlasti, ali i stručne kvalifikacirane osobe s licencama. Rješenje DZIV-a je konačno, a TIH je bio dužan nadoknaditi troškove postupka još u ožujku 2020. godine, ali je to propustio učiniti do danas.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon