17 PLENKOVIĆEVIH MINISTARA IMA UKUPNO 16 GODINA STAŽA U REALNOM SEKTORU

Tekst: B. D.

Foto: Vlada RH

Ovotjedna rasprava o minimalnoj plaći u Hrvatskom saboru prošla je s puno zanimljivosti, među kojima se nalaze i podaci o radnom stažu premijera Plenkovića i svih ministara a objavljeni su u životopisima na službenoj internetskoj stranici Vlade Republike Hrvatske. Prema njima, stoji da premijer Andrej Plenković i svih njegovih 17 ministara imaju ukupno  samo 16 godina radnog staža izvan ministarstava, jedinica lokalne uprave, državnih veleučilišta i poduzeća, odnosno državnog aparata.

Dakle, niti premijer niti njegovi ministri, nikada nisu bili u situaciji da kao poduzetnici sudjeluju na tržištu rada, niti znaju što znači stvoriti novu vrijednost kako bi mogli nekome isplatiti plaću. Na navedene činjenice upozorila je saborska zastupnica Dalija Orešković. Iz svega navedenog moglo bi se postaviti jednostavno pitanje znaju li dotični razumijeti, a samim time i rješavati nastale probleme u gospodarstvu i društvu općenito, te kako se s njima nositi u modernom poslovnom okruženju?

Jedinu donekle svijetlu točku u Plenkovićevoj vladi, barem što se tiče staža u realnom sektoru, čine ministar Aladrović koji ima osam godina staža u Croatia osiguranju na različitim poslovima, zatim ministar Zdravko Marić koji je radio četri godine u propalom Agrokoru, dok je četri godine staža na tržištu rada ministar Darko Horvat stekao kao član uprave u tvrtki Energy Plus d.o.o. iz Ludbrega.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon