15. RIJEČKI MEĐUNARODNI SAJAM MINERAL EXPO 2019.

Tekst: R. F.

Foto: www.rijekadanas.com

Petnaesti po redu Mineral Expo, međunarodni sajam minerala održat će se od 9. do 10. studenog 2019. godine u Rijeci, u Dvorani mladosti na Trsatu.
Ljubitelji minerala doći će na svoje budući će biti izloženo mnogo vrijednih minerala iz cijelog svijeta: ahati i kvarc iz Brazila, neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u BiH, zeoliti iz Indije, ametisti, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike i drugi.
Osim minerala, izložba će ponuditi i originalne fosile izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, zatim amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i kao i fosile velikog broja drveća.

Uz prigodu sajma minerala izdavačke kuće nude velik izbor zanimljive, stručne i popularne literature, dok za posjetitelje koje zanima liječenje kristalima će imati priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon