14 MILIJUNA KUNA ZA INTEGRACIJU 200 AZILANATA S MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM

Tekst: B. D.

Foto: HRT

Centar za kulturu dijaloga predstavio je u četvrtak, 18. lipnja 2020. na konferenciji za medije projekt “Novi susjedi – Uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”, koji će trajati tri godine, vrijedan je 14 milijuna kuna, a uključit će 200 azilanata. Projekt Centra za kulturu dijaloga će trajati 36 mjeseci i odnosi se na osobe kojima će se pomagati nakon napuštanja nekih od skloništa za azilante u Hrvatskoj. Cilj projekta je postizanje integracije osobama kojima je država dala zaštitu.

Projekt sufinanciran iz Fonda za azil, migraciju i integraciju (AMI fond) kojim upravlja MUP, a dijelom se financira i iz proračuna Republike Hrvatske. Partner projekta je Islamska zajednica, koja u Hrvatskoj uspješno djeluje već stotinu godina. Predstavnik Uprave za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove, državni tajnik Žarko Katić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Centrom, rekavši pritom kako je inkluzija i integracija osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom njihov zajednički cilj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon