13. LOVRANSKA REGATA TRADICIJSKIH BARKI NA JEDRA

Tekst: Panopticum

Foto: TZ Lovran

Dvodnevna, 13. regata po redu tradicijskih barki na jedra ‘Nino Gasparinic’ održat će se u petak i subotu, 17-18. lipnja 2022. u akvatoriju ispred Lovrana. Okupljanje sudionika zakazano je za petak, 17. lipnja 2022. u 10 sati smotrom lovranskih tradicijskih barki a cijelodnevni program s prigodnim radionicama tradicijske brodogradnje odvijati  će se do ranih večernjih sati. Start regate predviđen je programom u subotu, 18. lipnja 2022. s početkom u 12 sati ispred lovranske rive, dok je proglašenje pobjednika, dodjela priznanja i nagrada zakazana u 18 sati.

Detaljan program donosimo u prilogu teksta. Regatu organizira sekcija „Lovranska lantina“ udruge „Naš Lovran – Lovrana nostra“ uz potporu Općine Lovran i još nekoliko lokalnih sponzora.

Barke koje će se natjecati na regati bit će podijeljene u nekoliko kategorija pa će se tako moći vidjeti lovranski guc, kvarnerski guc, pasare, gajete i batana opremljene tradicijskim jedrima i oputama izrađenih od prirodnih materijala i tradicionalnih oblika jedara – oglavna, sošna i latinska.

Posade i barke dolaze iz mnogobrojnih obalnih mjesta Istre i Kvarnera poput Selca, Krka, Nerezina, Fažane, Ike, Rovinja i Mošćeničke Drage. Naglasak lovranske regate je na izvornosti izgleda i opreme svake pojedine barke. Regatno polje će se po tradiciji pripremiti u lovranskom akvatoriju, a kopneni dio manifestacije u lovranskoj luci.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon