125 GODINA HRVATSKOG GEOGRAFSKOG DRUŠTVA

Tekst: F. R.

Foto: HGD

Hrvatsko geografsko društvo (HGD) 2022. godine obilježava 125. godišnjicu osnivanja i 75. godišnjicu kontinuiranog djelovanja Društva. Središnji događaj obilježavanja tih obljetnica je znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Razvoj geografske misli i geografskih disciplina 1992. – 2022.”, koji se održao u Zagrebu u petak, 30. rujna 2022. godine. Uz čestitke svim geografima na velikoj obljetnici, predsjednik Društva Mladen Maradin prisutne je upoznao s bogatom poviješću Društva.

Podsjetimo, Hrvatsko geografsko društvo (HGD) je strukovna udruga osnovana 1897. godine radi promicanja geografije kao struke, nastavnog predmeta i znanosti u Republici Hrvatskoj. Također, Hrvatsko geografsko društvo potiče suradnju između pojedinca, udruga, institucija i stvara mjesto geografiji u svakodnevnu životu. Osim HGD-a i Geografski odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu najstariji je i najveći geografski odsjek u Republici Hrvatskoj gdje, primjerice, interdisciplinarnost čini jednu od prednosti studiranja.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon