110. GODINA HRVATSKOG GEOLOŠKOG INSTITUTA

Tekst: dr. sc. Staša Borović/Panopticum

Foto: HGI

Publikacija HGI 110, jubilarno izdanje Hrvatskoga geološkog instituta (HGI), izašla je nedavno iz tiska. Radi se o slavljeničkom, proširenom izdanju tradicionalnoga godišnjeg izvješća. Prikazuje se pregled rada HGI-a u posljednjih deset godina, od izlaska sveobuhvatne publikacije „Hrvatski geološki institut 1909. – 2009.: Sto godina u službi domovine“.

Svečano izdanje obuhvaća predgovor Upravnog vijeća te uvodnike sadašnjeg i bivšeg ravnatelja, predstavlja sažeti povijesni pregled rada instituta od njegovih početaka do danas, zatim organizacijsku strukturu instituta i opisuje temeljna usmjerenja pojedinih njegovih sastavnica. Cijelo je poglavlje posvećeno razvoju HGI-a u proteklom desetljeću: kako ljudskih, tako i materijalnih resursa. Nakon toga predstavljaju se projekti što su u institutu implementirani tijekom desetljeća, podijeljeni u tematska područja: geologija, hidrogeologija, inženjerska geologija, mineralne sirovine i interdisciplinarni projekti. U završnim su poglavljima prikazane publikacije djelatnika i događanja organizirana od strane HGI-a.

Cijela je publikacija bogato ilustrirana fotografijama, kartama i ostalim tematskim grafičkim prilozima, što čitatelju daje zorni prikaz aktivnosti koje se provode u HGI-u. Jubilarna publikacija u online izdanju je dostupna putem internetske poveznice: HGI 110.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon