11. FESTIVAL SRPSKE KULTURE U ISTRI

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Grad Pula

U petak, 12. travnja 2019. u prostorijama Komunalne palače u Puli održan je prijem delegacije Grada Čačka povodom 11. Dana Srpske Kulture u Istri. Kulturna manifestacija Dani srpske kulture predstavlja projekt  kulturne razmjene i suradnje između srpske i hrvatske kulturne sredine, s obzirom na tradicionalne veze tih dviju kultura, njihovu značajnu komplementarnost i uzajamne odnose. Festival traje od 11. do 19.travnja 2019. u Puli, Rovinju, Fažani, Labinu i Poreču. Uz niz filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja može se zaključiti kako će publika prepoznati ovogodišnji izuzetno bogati program Festivala.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je goste iz Čačka te istaknuo kako Pula vrijedno čuva temeljne civilizacijske vrijednosti suživota i tolerancije te kako je po tome postala uzor mnogim drugim gradovima. Prijemu je u ime Grada Pule  prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber. Milan Rašula, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine zahvalio se u ime delegacije, ali i kao dio organizacije 11. Festivala Gradu Puli na ukazanom povjerenju i gostoprimstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...