TKO JE NADLEŽAN ZA ISTRAŽIVANJE SUSTAVNE KORUPCIJE, SPREČAVANJE PRANJA NOVCA I FINANCIRANJE TERORIZMA U HRVATSKOJ? – PISMO NATASHE SRDOČ RAVNATELJICI USKOK-A

Tekst: N. Srdoč

Foto: Marko Lukunic/Pixsell/Al Jazeera

Ravnateljice USKOK-a,

Hrvatsku je 23. 6. 2023. FATF (The Financial Action Task Force), međunarodni nadzorni organ za financijski kriminal, uvrstio na svoju takozvanu “sivu listu” zemalja pod posebnim nadzorom.

“Ovim potezom Hrvatska postaje jedina zemlja EU-a na popisu sive liste, a dolazi kao odgovor na nedostatke u sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma u zemlji.”

https://www.reuters.com/world/financial-crime-watchdog-adds-croatia-grey-list-countries-under-scrutiny-2023-06-23/

U isto vrijeme je Sajonara Čulina odbacila moju Kaznenu prijavu koja na ukupno 72 stranice teksta i 412 stranica priloga ukazuje na slučajeve pranja novca i sustavne korupcije u Hrvatskoj (pretežno vezane za Grad Rijeku i PGŽ) – koju bi ona, kao zamjenica ravnateljice USKOK-a trebala istražiti i spriječiti.

U prilogu šaljem Vaš odgovor – u kojem Sajonara Čulina odbacuje prijavu i daje rok od 3 dana (?) za Žalbu putem istog ureda (?).

Tko je nadležan za istraživanje sustavne korupcije, sprečavanje pranja novca i financiranje terorizma u Hrvatskoj?

U očekivanju Vašeg odgovora, kako bih usmjerila Kaznenu prijavu na pravu adresu, pozdravljam Vas.

Natasha Srdoc, MBA

Co-Founder International Leaders Summit

Co-Founder and Co-Chair Jerusalem Leaders Summit

Co-Host America’s Roundtable | Broadcast Media

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon