KORONAPASS ZA AUSTRIJU PUTEM INTERNETA

Tekst: B. D.

Foto: ORF

U petak, 15. siječnja 2021. u ponoć na snagu stupa pravilnik o ulazu u Austriju, koji određuje da se prije nego krenete na put morate registrirati putem interneta. Ova mjera se odnosi i na Austrijance, pa putovanje u Austriju u vrijeme korone postaje sve kompliciranije. Naime, pri registraciji putem interneta uz ime i prezime potrebno je unijeti i podatke za kontakt, te navesti gdje ste bili u danima prije putovanja. Ako ste PCR test napravili u inozemstvu, možete ga prilikom online registriracije također učitati. PTC obrazac za registraciju biti će dostupan na njemačkom i engleskom jeziku na internetskoj stranici www.oesterreich.gv.at, a od petka, 15. siječnja 2021., svi putnici su ga dužni tijekom kontrolnih pregleda na graničnim prijelazima pokazati u elektroničkom ili u tiskanom obliku.

Osim toga, svi koji u Austriju dolaze iz neke zemlje koja je trenutno relativno malo pogođena pandemijom koronavirusa nemaju obvezu karantene, ali imaju obvezu registracije. I dalje se može nesmetano ući u Austriju ako dolazite iz Japana, Južne Koreje, Novog Zelanda, Australije, Norveške i Finske. Međutim, Irska i Urugvaj više se ne smatraju sigurnim zemljama, ali zato su Singapur i Grčka na listi bez ograničenja putovanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon