IZABELI ČAPO MILENIĆ DODIJELJENA NAGRADA DONAT ZA DOPRINOS KNJIŽEVNOSTI

Tekst: N. Š. T.

Foto: A. H.

Potičući rad i stvaralaštvo mladih autora, Hrvatsko književno društvo – Ogranak Zadar dodjelilo je književnu nagradu Donat (Mladi autori), za prevodilaštvo Izabeli Čapo Milenić. Na sjednici održanoj 23. travnja 2022., prosudbneno povjerenstvo u sastavu Nikola Šimić Tonin, Žaklina Kutija i dr. sc. Dragan Gligora, donijelo je odluku da se mlada prevoditeljica nagradi književnom nagradom Donat na prijedlog književnika Peje Šimića HKD – Ogranak Zagreb.

Izabela Čapo Milenić završila je 2016. godine master studij ekonomije u Osijeku. Prevoditeljica je s engleskog na hrvatski jezik a zaposlena je u firmi “Falkensteiner Hotels” u Zadru. Osim s prijevodima u slobodno vrijeme bavi se slikanjem i ilustracijama knjiga.

Ćapo Miletić je prevela navedene knjige s engleskog, i to kako slijedi:

  1. Jidi Majia: “Od leoparda do Majakovskog”, pjesme i govori, Književni klub Brčko distrikt BiH, 2017.
  2. Biplap Majee “Eko-kabinet”, pjesme, Orion, Rijeka, 2018.
  3. “Zvuk formiranja soli”, zbirka kratkih priča kineskih autora generacije poslije 80-ih, Književni klub P. N. Brčko distrikt BiH, 2019.
  4. Agatha Christie: “Tajanstveni slučaj u Stylesu”, roman, Krug knjiga, Zagreb, 2021.
  5. “Ključni koncepti u kineskoj misli i kulturi 1 – 4”, Književni klub P. N. Brčko distrikt BiH, 2022.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon