SINERGIJA RAZLIČITIH POETIKA U KARLOVAČKOJ GALERIJI ZILIK

Tekst: S. Š. Š.

Foto: GZ Karlovac

U četvrtak 12. prosinca 2019. s početkom u 19 sati u Galeriji ZILIK u Karlovcu otvara se posljednja ovogodišnja izložba. Riječ je o izložbi likovnih pedagoga i slikara Milivoja Svobode i Nedeljka Tintora pod nazivom “Sinergija različitih poetika”. Izložba ostaje otvorena do 27. prosinca 2019. godine.

Uz pet izložbi akademskih umjetnika koji su vodili radionice na Malom ZILIK-u koje su realizirane tijekom godine, 2019. godina završava izložbom Milivoja Svobode i Nedeljka Tintora. Obojica već skoro 20 godina dolaze na Veliki ZILIK, druže se sa štićenicima i zaposlenicima Centra u dvorani gdje se održava Mali ZILIK te uvelike doprinose kvaliteti i atmosferi ZILIK-a svojim predanim radom i ugodnim druženjima.

U blagdanskom ozračju Galerija Zilik pripremila je izložbu na kojoj će se Milivoj Svoboda predstaviti izborom akvarela nastalih u posljednjih 30 godina, dok će se Nedeljko Tintor predstaviti izborom ulja na platnu i akvarela različitih tematika. Radost življenja pretočena u radost likovnog stvaralaštva nit je vodilja u djelovanju dvojice likovnih pedagoga i slikara – Milivoja Svobode i Nedeljka Tintora. Vođeni Aristotelovom mišlju kako cilj umjetnosti nije da predstavi vanjsku pojavnost stvari, već njihov unutarnji značaj, svaki odabire svoje prirodno područje djelovanja zadržavajući se pritom u polju figuracije. Milivoj Svoboda i Nedeljko Tintor likovni su umjetnici velikog zanosa slikarskog nadahnuća s razvijenim nabojem krajnje intimističke atmosfere. Njihovi opusi se ponekad dodiruju i isprepliću u zajedničkim inspirativnim polazištima, ali vrlo često i razilaze u osobnim interpretacijama naglašeno definiranih poetika izričaja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon