NA RABU ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “KVARNER – EUROPSKA REGIJA GASTRONOMIJE 2026”

Tekst: Panopticum

Foto: Rab danas

U hotelu Valamar Padova na otoku Rabu, u srijedu, 18. prosinca 2024. održano je predstavljanje projekta pod nazivom “Kvarner – europska regija gastronomije 2026”.  Prisutnima su se obratili Ivana Matušan, direktorica TZG Raba, načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc i gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić .

Na predavanju za predstavnike turističkih zajednica i ugostitelje je gđa Renata Vincek, voditeljica projekta u TZ Kvarnera, održala predavanje „Kvarner, europska regija gastronomije 2026“ u kojem je predstavila projekt i brend, s naglascima na suradnju, networking i uključivanje u projekt.

Tijekom edukacije, prisutni su mogli pogledati nagrađivani film #visitkvarner – Make Your Own Movie, a prisutnima su također dijeljene i brošure “Vodič po okusima od mora do gora”.

Nakon izlaganja gđe Vincek, Irina Ban i Zdravko Tomšić održali su predavanje „Rapska otočna kuhinja u kvarnerskoj gastronomiji“, s primjerom dobre prakse, a tijekom kojega su prisutnim ugostiteljima dostavili i anketni upitnik s naglaskom na karakteristične namirnice i jela otoka Raba, kao i posebnost gastronomije otoka Raba u odnosu na druge destinacije.

Nakon toga su Lucija Matijević i Žarko Stilin, uz vođenu degustaciju, prisutnima prezentirali osnove sommelierstva, u predavanju nazvanom „Autohtone vinske sorte Kvarnera i brend Kvarner Wines“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon