NA RABU ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “KVARNER – EUROPSKA REGIJA GASTRONOMIJE 2026”
Tekst: Panopticum
Foto: Rab danas
U hotelu Valamar Padova na otoku Rabu, u srijedu, 18. prosinca 2024. održano je predstavljanje projekta pod nazivom “Kvarner – europska regija gastronomije 2026”. Prisutnima su se obratili Ivana Matušan, direktorica TZG Raba, načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc i gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić .
Na predavanju za predstavnike turističkih zajednica i ugostitelje je gđa Renata Vincek, voditeljica projekta u TZ Kvarnera, održala predavanje „Kvarner, europska regija gastronomije 2026“ u kojem je predstavila projekt i brend, s naglascima na suradnju, networking i uključivanje u projekt.
Tijekom edukacije, prisutni su mogli pogledati nagrađivani film #visitkvarner – Make Your Own Movie, a prisutnima su također dijeljene i brošure “Vodič po okusima od mora do gora”.
Nakon izlaganja gđe Vincek, Irina Ban i Zdravko Tomšić održali su predavanje „Rapska otočna kuhinja u kvarnerskoj gastronomiji“, s primjerom dobre prakse, a tijekom kojega su prisutnim ugostiteljima dostavili i anketni upitnik s naglaskom na karakteristične namirnice i jela otoka Raba, kao i posebnost gastronomije otoka Raba u odnosu na druge destinacije.
Nakon toga su Lucija Matijević i Žarko Stilin, uz vođenu degustaciju, prisutnima prezentirali osnove sommelierstva, u predavanju nazvanom „Autohtone vinske sorte Kvarnera i brend Kvarner Wines“.