HTZ, MT I UNICEF POTPISALI SPORAZUM O PROMICANJU DJEČJIH PRAVA

Tekst: B. D.

Foto: UNICEF

UNICEF, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) potpisali su u Zagrebu u utorak, 3. prosinca 2019. sporazum o suradnji na promicanju dječjih prava u turističkom sektoru u Hrvatskoj. Glavni cilj suradnje je potaknuti dobre prakse u turizmu u kontekstu djece gostiju, djece obitelji zaposlenih u turizmu te mladih učenika i radnika. Potpisivanju sporazuma su prisustvovali predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo, ministar turizma RH Gari Cappelli i direktor glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

U sklopu suradnje Ministarstvo turizma, HTZ  i UNICEF će promovirati važnost brige o dječjim pravima u turističkom sektoru, kroz konferencije, kongrese i druga događanja te organizirati edukacije o dječjim pravima za djelatnike u turizmu. Ministarstvo turizma i HTZ ujedno će pružati podršku UNICEF-ovim programima za podršku najranjivijoj djeci u Hrvatskoj i njihovim obiteljima. Suradnja s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom predstavlja važan korak u ostvarivanju dječjih prava u hrvatskom turizmu i doprinosi održivom razvoju turizma i društva u cjelini.

Da podsjetimo, UNICEF na globalnoj razini surađuje s putničkim i turističkim sektorom, vladama i organizacijama civilnog društva kako bi promovirao perspektivu prava djece u industriji i podržao poduzeća iz sektora u prepoznavanju i upravljanju njihovim utjecajima na djecu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon