ŽIVI ZID PROTIV PRIVATIZACIJE VODA

Dok se posljednjih tjedana javnost zabavlja beskonačnim previranjima u vladi Republike Hrvatske, gotovo u tišini pripremljen je nacrt Zakona o koncesijama u kojemu se indirektno uvodi mogućnost privatizacije izvora vode.  Iskustva pokazuju da čim privatni sektor postane koncesionar vode, odmah rastu cijene a pada kvaliteta usluga. Jedini koji ostvaruju profit od privatizacije su korporacije. Kako navode iz stranke, Živi zid se zalaže da voda uvijek i jedino bude javno dostupno dobro i osnovno ljudsko pravo.

Zivi zid_foto

Tekst: Panopticum

Foto: www.zivi-zid.org

 

Dok se posljednjih tjedana javnost zabavlja beskonačnim previranjima u vladi Republike Hrvatske, gotovo u tišini pripremljen je nacrt Zakona o koncesijama u kojemu se indirektno uvodi mogućnost privatizacije izvora vode.
Iskustva pokazuju da čim privatni sektor postane koncesionar vode, odmah rastu cijene a pada kvaliteta usluga. Jedini koji ostvaruju profit od privatizacije su korporacije. Kako navode iz stranke, Živi zid se zalaže da voda uvijek i jedino bude javno dostupno dobro i osnovno ljudsko pravo.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.