ŠPRLJE I HRVATSKO PRAVOSUĐE

Informacija da je u SOA-inu izvješću 20 sudaca navedeno kao mogući sigurnosni problem aktualizirala je priču o nepravilnostima u sudačkim redovima. Tehnički ministar pravosuđa RH Ante Šprlje kazao je da SOA-ino izvješće daje jednu novinu, a to je da napokon jedna služba ipak upozorava na to da nije cijelo sudstvo korumpirano, nego da imamo samo uži krug pojedinaca koji su možda prijetnja državi u smislu pojavnosti korupcije ili nečeg sličnog.
Iako spominjanje sudaca u kontekstu korupcije baca loše svjetlo na pravosudni sustav, Šprlje tvrdi da sada

A-Sprlje

Tekst: HRT

Foto: www.hrt.hr

Informacija da je u SOA-inu izvješću 20 sudaca navedeno kao mogući sigurnosni problem aktualizirala je priču o nepravilnostima u sudačkim redovima.

Tehnički ministar pravosuđa RH Ante Šprlje kazao je da SOA-ino izvješće daje jednu novinu, a to je da napokon jedna služba ipak upozorava na to da nije cijelo sudstvo korumpirano, nego da imamo samo uži krug pojedinaca koji su možda prijetnja državi u smislu pojavnosti korupcije ili nečeg sličnog.
Iako spominjanje sudaca u kontekstu korupcije baca loše svjetlo na pravosudni sustav, Šprlje tvrdi da sada većina sudaca može napokon reći da se ne može tvrditi kako je cijelo sudstvo korumpirano, već da postoje eventualne indicije za određene ljude, a ne za sve. Pozdravlja svaki uspjeh u razotkrivanju korupcije.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.