PRIPREME ZA ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

U nedjelju, 30. listopada 2016. godine, u 3 sata ujutro završava ljetno računanje vremena i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem jednog sata unatrag.Uredbom o računanju vremena u 2016. utvrđeno je da ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 30. listopada, kada će se  pomicanjem kazaljki sata za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računati kao 2 sata, izvijestio je u Državni zavod za mjeriteljstvo.

rolexdeepsea-1000x600

Tekst: Panopticum

Foto: www.rolex.com

U nedjelju, 30. listopada 2016. godine, u 3 sata ujutro završava ljetno računanje vremena i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem jednog sata unatrag.

Uredbom o računanju vremena u 2016. utvrđeno je da ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 30. listopada, kada će se pomicanjem kazaljki sata za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računati kao 2 sata, izvijestio je u Državni zavod za mjeriteljstvo.
Osim toga, sa zimskim računanjem vremena vozači moraju pripaziti da obavezno upale svijetla na svojim vozilima. Osim toga, dolazi do mijenjanje termina tzv. jeftine struje, pa će umjesto od 22 do 8 sati, jeftinija struja obračunavati od 21 do 7 sati.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.